Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Συμμετοχή της ΣΣΑΣ στις εορταστικές εκδηλώσεις της 26 και 28 Οκτ 23 στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Η ΣΣΑΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία των επετείων της 26ης Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, και της 28ης Οκτωβρίου 1940, συμμετείχε σε συναφείς εκδηλώσεις όπως παρακάτω :

  • Έπαρση Σημαίας στον Λευκό Πύργο την 26η Οκτ 23 με Δρία απόδοσης τιμών 21 Μαθητών/-τριών.
  • Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου την 26 Οκτ 23 με την Πολεμική Σημαία της Σχολής και 2 Δρίες απόδοσης τιμών 21 Μαθητών/-τριών.
  • Διμοιρία Επιδείξεως της Σχολής στις συναφείς επιδείξεις με το τμήμα Στρατιωτικής Μουσικής των Κλάδων των ΕΔ την 26 Οκτ 23 στην Πλατεία Αριστοτέλους.
  • Παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου την 28 Οκτ 23 με τη συμμετοχή της Πολεμικής Σημαίας της Σχολής,12 Αξκών και 2 ουλαμών των 72 Μαθητών/-τριών έκαστος.

Τις ανωτέρω εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος – Γεώργιος Δένδιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.