Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΣΑΣ στο Ηρώο – Μουσείο Μάχης Λαχανά

Το Σάββατο 02 Δεκ 23 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική – επιμορφωτική επίσκεψη των Μαθητών/-τριών της ΙΙας Τάξης της Σχολής, στο Ηρώο – Μουσείο Μάχης Λαχανά.

Οι Μαθητές/-τριες της ΙΙας Τάξης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επί  του πεδίου για τη Μάχη Κιλκίς – Λαχανά η οποία έγινε στις 21 Ιουνίου 1913,  ήταν η φονικότερη Ελληνοβουλγαρική σύγκρουση κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και η νικητήρια έκβασή της διευκόλυνε στην απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας.

Επίσης, οι Μαθητές/-τριες επισκέφθηκαν το Μουσείο του Λαχανά, όπου περιηγήθηκαν στις προθήκες με δείγματα του οπλισμού των δύο αντιπάλων και εικόνες μάχης μέσα από τους εκτιθέμενους πίνακες, ενώ μέσα από το φωτογραφικό υλικό που κοσμεί την αίθουσα απέκτησαν οπτικά στοιχεία του πεδίου της Μάχης.

Τέλος, κατατέθηκε στεφάνι από την Μαθήτρια – Αρχηγό της ΙΙας Τάξης, ως απόδοση φόρου τιμής στους ηρωικά πεσόντες της Μάχης Κιλκίς – Λαχανά.

Κατά την επιστροφή των Μαθητών/-τριών στην έδρα της Σχολής πραγματοποιήθηκε σύντομη επίσκεψη στο παρακείμενο Συμμαχικό Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Α΄ΠΠ.