Διοικητής Τάγματος

Ο  Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Νάσιος γεννήθηκε το 1973 στον Βόλο. Εισήλθε το 1993 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1997 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Πεζικού.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας (523 ΤΠ, 512 Μ/Κ ΤΠ, 516 Μ/Κ ΤΚ και 525 Μ/Κ ΤΠ σε Κοζάνη, Διδυμότειχο, Λαγό και Πολύκαστρο, αντίστοιχα), στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη, Διοικητή Λόχου, Αξκου 2ου -3ου Γρ, Εκπαιδευτή και Επιτελή ΤΜ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός, υπηρέτησε ως Υποδιοικητής στο 506 Μ/Κ ΤΠ στο Πολύκαστρο, ως Αξκός τρεχουσών επιχειρήσεων 3ου ΕΓ (J35) στο NRDC-T στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, ως Δντης 4ου ΕΓ στο 41 ΣΠ στη Σαμοθράκη και ως Διοικητής στον 526 Μ/Κ ΤΠ στην Αλεξανδρούπολη.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία Εφαρμογής του όπλου του, στο προχωρημένο σχολείου χημικού πολέμου (CBRN Captain career’s course) στις ΗΠΑ (2009), στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών Στρατού Ξηράς (2011) και στην Ανώτατη  Διακλαδική Σχολή Πολέμου (2014).

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Σπουδών, της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές και τη Διεθνή Πολιτική, του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στον Αντισυνταγματάρχη Ιωάννη Νάσιο, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενών Παράσημων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων. Ομιλεί την Αγγλική, Ιταλική, Γερμανική και Τούρκικη γλώσσα.

Ο Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Νάσιος είναι έγγαμος με την Χρύσα Μπικίδου, ιδιωτική υπάλληλο, και έχει μια κόρη 6 ετών τη Κωνσταντίνα – Σπυριδούλα.