Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκε στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), την οποία τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Ανθυπολοχαγούς.

Στην τελετή η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ», χοροστατούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαρζαβατσάκη ως εκπροσώπου του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, παραβρέθηκαν επίσης:

  • Ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.
    ● Ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Γ. Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.
    ● Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.
    ● Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωϋσίδης Βασίλειος, ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.
    ● Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.
    ● Ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.
    ● Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Παπαϊωάννου.
    ● Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
    ● Η Υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γεωργία Παστελλή-Παντελίδου.
    ● Διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και οι οικείοι των νέων Αξιωματικών.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν συνολικά 60 Αξιωματικοί Ιατρικού, Κτηνιατρικού, Ψυχολογικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 6 από την Ιορδανία. Οι Νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

  • Τριάντα στον Στρατό Ξηράς.
    ● Εννέα στην Πολεμική Αεροπορία.
    ● Έξι στο Πολεμικό Ναυτικό.
    ● Εννέα στο Κοινό Νομικό Σώμα.