Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 10 ετών Military Erasmus

2018, Νοέμβριος 26 - 10:32πμ

Η Σχολή συμμετείχε από 7 έως 13 Νοεμβρίου 18, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 10 ετών της πρωτοβουλίας για την ανταλλαγή σπουδαστών Στρατιωτικών Ακαδημιών (Military Erasmus), με αντιπροσωπεία δοκίμων της, συνοδευόμενη από Αξκό της Δνσης Σπουδών.

 Στις εκδηλώσεις εορτασμού της υπόψη δραστηριότητας, που συνδιοργανώθηκε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) και το ΕSDC (Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας), συμμετείχαν συνολικά 163 μαθητές από 25 Στρατιωτικές Ακαδημίες από 11 χώρες της ΕΕ, καθώς επίσης από τις ΗΠΑ (USMA) και τον Καναδά (Saint Jean Royal Military College).

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στην έδρα της ΣΣΕ, σχετικά με τη Μάχη του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών, τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και υλοποιήθηκαν επισκέψεις στους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, συνεδρίασε στη ΣΙ το Implementation Group του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Σχολής, ενώ το βράδυ παρατέθηκε επίσημη δεξίωση στη ΛΑΕΔ προς τιμήν των συμμετεχόντων .

            Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, διεξήχθη πλεύση με την τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης «Φλοίσβος», το πλήρωμα της οποίας αποτελούσαν δόκιμοι όλων των Στρατιωτικών Ακαδημιών καθώς και συνοδοί Αξκοι, ενώ προηγήθηκε ξενάγηση στο Θ/Κ Αβέρωφ.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, σπουδαστές των Στρατιωτικών Ακαδημιών, έλαβαν μέρος στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις.

Η τελετή λήξης της εκδήλωσης τελέστηκε στη ΣΙ την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, με τη βράβευση όλων των συμμετεχόντων καθώς και των διακριθέντων στις παραπάνω δραστηριότητες