Υποδιοικητής Σχολής

Ο Γενικός Αρχικτηνίατρος Κωνσταντίνος Τερψίδης του Ηλία και της Μαρίας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1962 και αποφοίτησε το έτος 1980 από το 2ο Λύκειο Τούμπας. Το 1980, εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) ως πρωτοετής φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και το 1986 ονομάσθηκε Ανθυποκτηνίατρος του Υγειονομικού Σώματος του Στρατού Ξηράς.

Το Μάιο του 1987 αποφοίτησε από το βασικό τμήμα Ανθυπιάτρων της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού και της Σχολής Ειδικών Όπλων Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα.

Από το Μάιο του 1987 έως τον Αύγουστο του 1989, υπηρέτησε ως επιτελής στη Διεύθυνση Υγειονομικού της 4ης Ταξιαρχίας Υποστήριξης στη Ξάνθη ενώ το 1988 προάχθηκε σε Υποκτηνίατρο.

Από το Σεπτέμβριο του 1991 μέχρι τον Ιούνιο του 2001 με το βαθμό του Κτηνιάτρου και του Επικτηνιάτρου και από τον Ιούλιο του 2003 μέχρι το 2009 με το βαθμό του Αρχικτηνιάτρου, υπηρέτησε στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο στη Θέρμη, ως διευθυντής Αναπαραγωγής, Εκτροφής, Εκπαίδευσης και Νοσηλείας Στρατιωτικά Εργαζόμενων Σκύλων, αναλαμβάνοντας τον αρχικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου τότε προγράμματος αναπαραγωγής, εκπαίδευσης και νοσηλείας σκύλων εργασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το έτος 1997 αποφοίτησε από το προχωρημένο τμήμα της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού.

Από τον Ιούλιο του 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2003, με το βαθμό του Επικτηνιάτρου υπηρέτησε στο επιτελείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο.

Το έτος 2002 αποφοίτησε από το NATO/JOINT MEDICAL PLANNERS COURSE στη Γερμανία.

Από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2011 με το βαθμό του Αρχικτηνιάτρου, υπηρέτησε ως επιτελής στη Διεύθυνση Υγειονομικού της III Ταξιαρχίας Υποστήριξης στην Άσσηρο.

Από τον Ιούλιο 2011 έως τον Ιούνιο του 2017 με το βαθμό του Γενικού Αρχικτηνιάτρου, διετέλεσε Διευθυντής του Γ΄ Κτηνιατρικού Νοσοκομείου στη Θέρμη με κύριες αποστολές την αναπαραγωγή, εκπαίδευση και νοσηλεία των στρατιωτικά εργαζόμενων σκύλων, τον υγειονομικό και ποιοτικό έλεγχο των πάσης φύσεως τροφίμων και νερών για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και τη μελέτη και προστασία από πολεμικές χημικές ουσίες.

Από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι το Μάιο του 2018 διατέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Υγιεινής και Ασφάλειας και από το 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2021, Διευθυντής Υγειονομικού της Μεραρχίας Υποστήριξης στη Θεσσαλονίκη. Από τις 5 Ιουλίου 2021 τοποθετήθηκε στη ΣΣΑΣ ως Υποδιοικητής.

Ως Αξιωματικός του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΙ

Το 1986, αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς» από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Την περίοδο 1989-1991, ειδικεύτηκε στην εσωτερική παθολογία και χειρουργική των ζώων συντροφιάς στις κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ και μετά από εξετάσεις έλαβε με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ 552/1994) την ειδικότητα του Κλινικού Κτηνιάτρου.

Την περίοδο 2002-2003 και το 2004, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, στην Κλινική Παρασιτολογία και τα Παρασιτικά νοσήματα ζώων και ανθρώπων στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Το 2011, αναγορεύτηκε διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με βαθμό Άριστα.

Είναι τακτικό μέλος του κλάδου κτηνιάτρων μικρών ζώων της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας.

Διδάσκει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής στις εργαστηριακές ασκήσεις της Παρασιτολογίας και Παρασιτικών νοσημάτων και στις μεθόδους αναπαραγωγής και εκτροφής σκύλων.

Ως προσκεκλημένος ομιλητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., παραδίδει διαλέξεις και θεωρητική εκπαίδευση σε ειδικευόμενους ιατρούς εργασίας, για θέματα πρόληψης και θεραπείας ζωοανθρωπονόσων.

Συμμετείχε σε άνω των 60 εθνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων με περισσότερες από 40 συμμετοχές ως προσκεκλημένος ομιλητής και με την παρουσίαση πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών. Το 2016 βραβεύτηκε με την καλύτερη ερευνητική εργασία του 26ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων, με τίτλο «Ανίχνευση καρκίνου του προστάτη στον άνθρωπο από εκπαιδευμένο βιοανιχνευτή σκύλο».

Είναι συγγραφέας επιστημονικών ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι αξιολογητής (reviewer) επιστημονικών εργασιών του επιστημονικού Περιοδικού της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και μέλος πολλών οργανωτικών επιτροπών Ιατρικών Συνεδρίων Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

Είναι έγγαμος με 3 τέκνα.