Χαιρετισμός Διοικητού

        Αξιωματικοί, Μαθητές, Μαθήτριες, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και Πολιτικό προσωπικό της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

            Κατόπιν απόφασης της Ιεραρχίας, αναλαμβάνω από σήμερα τη διοίκηση της Σχολής, διαδεχόμενος τον εκλεκτό και καταξιωμένο Ταξίαρχο (Ι) Κιτρινάκη Αλέξανδρο.

            Υποκλίνομαι ευλαβικά στην πολεμική σημαία της Σχολής και αποτίω φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς αποφοίτους αυτής, που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

            Έχοντας επίγνωση της εξαιρετικής τιμής και της εμπιστοσύνης που επιδεικνύει η πολιτεία στο πρόσωπό μου, θα καταβάλω διαρκή προσπάθεια και υπόσχομαι ότι θα εργασθώ άοκνα προκειμένου να ανταποκριθώ αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της διοίκησης της Σχολής.

            Απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό προς όλους σας, με την πεποίθηση ότι θα έχουμε άριστη και εποικοδομητική συνεργασία.

            Γνωρίζω ότι οι προκάτοχοι μου δημιούργησαν τη θετική παράδοση της Σχολής που της δίνει τη δυνατότητα να κινείται με επιτυχία στο πέρασμα των χρόνων. Υπόσχομαι να συνεχίσω το έργο τους με απώτερο στόχο τη διάπλαση των μαθητών ώστε να εξελιχθούν σε άριστους επιστήμονες Αξιωματικούς, με ακαδημαϊκή αναγνώριση και στρατιωτική καταξίωση.

            Συνεχίζοντας την ιστορική διαδρομή της Σχολής θα διατηρήσω το ανθρωποκεντρικό πνεύμα διοίκησης  βασισμένο στον Οργανισμό της  και στους κανονισμούς.

            Αγαπητοί μαθητές της Σχολής, είναι ισχυρή η πεποίθησή μου ότι αποτελείτε το κόσμημα της Ελληνικής νεολαίας και θα σας αντιμετωπίσω αναλόγως, αφού κατακτάτε αυτό το δικαίωμα μέσα από τις πολυποίκιλες ακαδημαϊκές και στρατιωτικές υποχρεώσεις σας.

            Η δικαιοσύνη συνιστά τον καταλύτη για τη διατήρηση του υψηλού ηθικού και γι΄αυτό η αξιοκρατική αντιμετώπιση και η αποφυγή διακρίσεων θα χαρακτηρίζουν τις ενέργειές μας.

            Η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων από την ίδρυσή της αποτελεί διαχρονικά το απόσταγμα της αριστείας, το σταυροδρόμι όπου συναντιέται η επιστημοσύνη με την στρατιωτική αγωγή.  Αυτή δε, είναι η ειδοποιός διαφορά από τα άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αφού εδώ εκτός από την υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση καλλιεργούνται και οι στρατιωτικές αρετές με τις οποίες πρέπει να είναι προικισμένοι οι Αξιωματικοί που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Το ρητό της Σχολής είναι μια αλήθεια που θα μας θυμίζει πάντα ότι η πειθαρχία είναι η μητέρα της επιτυχίας.  Είναι η πρωταρχική δύναμη που διατηρεί τη συνοχή του Στρατού,  ενώ χωρίς αυτήν οι άλλες στρατιωτικές αρετές γίνονται ανώφελες και άκαρπες. Ας γίνει δε κατανοητό, ότι η στρατιωτική πειθαρχία είναι βαριά,  αλλά είναι το βάρος της ασπίδας  και όχι του ζυγού.

            Προτρέπω όλους σε καθημερινή προσπάθεια για την άρτια επιστημονική και στρατιωτική κατάρτιση προτάσσοντας το εμείς στη θέση του εγώ,  τη συλλογικότητα αντί της ατομικότητας  και τη συνεισφορά για την επίτευξη της αποστολής.

            Στον αγώνα αυτό, θα στέκομαι αρωγός ιδιαίτερα σε όποιον θέτει την επιστήμη μαζί με το καθήκον, αλλά ταυτόχρονα θα βρεθώ απέναντι σε κάθε δράση ιδιοτέλειας και ατομικισμού.

            Στον απερχόμενο Διοικητή, Ταξίαρχο Αλέξανδρο Κιτρινάκη, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες όλων μας για το έργο που έχει επιτελέσει και το υψηλό επίπεδο στο οποίο παραδίδει τη Σχολή καθώς και τις εγκάρδιες ευχές, για υγεία και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

            Εύχομαι τέλος, ο Παντοδύναμος Θεός, με τις πρεσβείες της Παναγιάς να μας προστατεύει και να μας χαρίζει υγεία και δύναμη.

            Αντιλαμβανόμενοι όλοι του υψίστου καθήκοντός μας, σας καλώ να αναφωνήσετε:

 

Ζήτω το Έθνος

Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις

 Ζήτω η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

 

Υποστράτηγος Γεώργιος Ματζουράνης

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ