Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Απρίλιος 16, 2018

Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, η ΙΙΙη Τάξη της Σχολής πραγματοποίησε επίσκεψη στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού. Οι Μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους των Σχηματισμών και παρακολούθησαν ενημερώσεις σχετικές με την αποστολή, τη λειτουργία και τα διατιθέμενα μέσα τους.

Μάρτιος 22, 2018

Επίσκεψη Μαθητών Ιης Τάξεως στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, η Ιης Τάξη της Σχολής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ, στο χωριό Γέφυρα Χαλκηδόνας.

Οι Μαθητές Ιης Τάξης είχαν την ευκαιρία:

Να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου, όπου υπογράφηκε η Συνθήκη παράδοσης της Θεσσαλονίκης στον Ελληνικό Στρατό.Να παρακολουθήσουν βίντεο προβολή με την εξιστόρηση των μαχών του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.Να θαυμάσουν τα σπάνια ιστορικά...
Φεβρουάριος 15, 2018

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 ο Υποδιοικητής της Σχολής και 12 Μαθητές IVης του Νομικού Σώματος συμμετείχαν στο ακροατήριο της δικασίμου της 15ης Φεβρουαρίου 2018 στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

 Οι Μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Στρατοδικείου, Στρ. Δικαστή Α’ κ. Θεόδωρο Παπακώστα, για την αποστολή και την λειτουργία του Στρατοδικείου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ως ακροατές ολόκληρη τη δικονομική διαδικασία της ημέρας.

Φεβρουάριος 15, 2018

Την Πέμπτη 15 Φεβ 18 αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Μαθητών επισκέφθηκε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και ξεναγήθηκε στην έκθεση που φιλοξενείται, με τίτλο «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ 1685-1687 στους χάρτες του Λουδοβίκου ΙΔ’».

Οι Αξιωματικοί και Μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα σπάνια εκθέματα και να επιβεβαιώσουν γι ακόμη μια φορά την άψογη από κάθε πλευράς συνεργασία της Σχολής με το ΑΠΘ.