Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Αύγουστος 05, 2021

Από 17 έως 30 Ιουλίου 2021 η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) πραγματοποίησε θερινή στρατιωτική εκπαίδευση στην περιοχή «ΦΑΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΙΟΥ» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής σε συνθήκες εκστρατείας, με σκοπό την απόκτηση τεχνικών και βιωματικών γνώσεων καθώς και την ενδυνάμωση των σωματικών και ψυχικών προσόντων Μαθητών/-τριών.

Η εκπαίδευση περιέλαβε αντικείμενα ατομικής τακτικής, τεχνικές μαχητή, θαλασσία εκπαίδευση, διεξαγωγή ΤΑΜΣ ομάδος, ημέρα και νύχτα και εκπαίδευση στις Α΄ Βοήθειες στο πεδίο της μάχης.

Κατά την εκπαίδευση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της 1ης...

Ιούλιος 23, 2021

Το ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι πραγματοποίησε η IV τάξη της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, στην περιοχή ευθύνης του Δ’ΣΣ, από 19 έως 21 Ιουλίου 2021.

Τους Μαθητές/-τριες συνόδευαν ο Διοικητής της Σχολής, Υποστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, ο Δντης Σπουδών και Αξιωματικοί του Τάγματος Μαθητών.

ΟΙ Μαθητές/-τριες επισκέφθηκαν τα Στρατηγεία του Δ΄ΣΣ, της XII και XVI Μ/Κ ΜΠ, στα οποία ενημερώθηκαν από τις Διοικήσεις για το έργο και την αποστολή των Σχηματισμών και των Μονάδων τους.

Το υπόψη εκπαιδευτικό ταξίδι αποτέλεσε για τους Μαθητές/-τριες μια πρώτη γνωριμία με την...

Ιανουάριος 22, 2021

Στις 12-16/10 έλαβε χώρα στην στρατιωτική Ακαδημία της Αυστρίας (Theresan Military Academy) η Κοινή Εκπαιδευτική Δραστηριότητα Law of Armed Conflict (LoAC) στο οποίο οι συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές της Σχολής:

ΜΙV (NOM) Αγγελόπουλος Ηλίας

ΜΙV (NOM) Μανδαμαδιώτης Θρασύβουλος Μάριος

ΜΙV (NOM) Παπουτσούδης Αθανάσιος

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου συνδύαζε τόσο θεωρητική μελέτη νομικών ζητημάτων όσο και πρακτική εφαρμογή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες του σεμιναρίου τριχοτομήθηκαν ως έξης:

Τις δύο πρώτες μέρες του συνεδρίου (Δευτέρα και Τρίτη),...

Ιούλιος 30, 2020

Η ΣΣΑΣ στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης, διεξάγει με τη συνδρομή του Γ΄ΣΣ, της 34ης Μ/Κ ΤΑΞ και της 1ης ΤΑΞΑΣ, θερινή εκπαίδευση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ιης, ΙΙας και ΙΙΙης τάξης από 27 έως 31 Ιουλ 2020.

Την 27 και 28 Ιουλ πραγματοποιήθηκαν βολές τυφεκίων, επίδειξη οπλικών συστημάτων καθώς και εκπαίδευση σε στίβο τοπογραφίας και σε λοιπά αντικείμενα ατομικής τακτικής.

Την 29 Ιουλ πραγματοποιήθηκε επίδειξη πτητικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού και ενημέρωση επί των δυνατοτήτων αυτών και διεξήχθη εκπαίδευση σε αεροκίνητες επιχειρήσεις.

Την 30 Ιουλ...