Δραστηριότητες

Δεκέμβριος 13, 2021

Κατά την περίοδο από 16 έως 18 Νοεμβρίου 2021, μαθητές της Σχολής έλαβαν μέρος στο International K9TCCC (Tactical Combat Casualty Care - Διεθνές Σχολείο Πρώτων Βοηθειών Πεδίου Μάχης για το Στρατιωτικά Εργαζόμενο Σκύλο) που διοργανώθηκε από το 64th Medical Detachment (Veterinary Service Support) της 30th Medical Brigade στο Baumholder της Γερμανίας. Στο Σχολείο του θέματος συμμετείχαν με επιτυχία οι παρακάτω μαθητές/τριες της Σχολής:

 


ΕΠMV(ΚΤ) Χατζηπροκοπίου Δέσποινα 

ΜV(KT) Καγιάννη Γεωργία-Κυπαρισσία

ΜV(KT) Μπλέτσας...

Νοέμβριος 16, 2021

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη, η Τελετή Ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών. Ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη τελετή παρέστη ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Ορκίστηκαν συνολικά 133 πρωτοετείς σπουδαστές του Ιατρικού, Κτηνιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού, Ψυχολογικού, Νομικού και Οικονομικού τμήματος, εκ των οποίων 3 από την Ιορδανία.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαρζαβατσάκης ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου...

Νοέμβριος 03, 2021

Την Δευτέρα 1 Νοε 21 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της Σχολής ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της COVID-19 και η αναγκαιότητα των εμβολιασμών» με κύριο ομιλητή τον Υπτχο (ΥΙ) Δημήτριο Χατζηγεωργίου, Διευθυντή ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ.

Κατά την ομιλία παρουσιάστηκαν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της νόσου διεθνώς και στην Ελλάδα, καθώς και οι σύγχρονες μέθοδοι που εφαρμόζονται στην θεραπευτική αντιμετώπιση και στην πρόληψη.

Την ομιλία παρακολούθησαν ο Διοικητής της Σχολής Υπτγος Δημήτριος Μπολομύτης και μεγάλος αριθμός στελεχών και μαθητών/-τριών της...

Νοέμβριος 02, 2021

Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ

 

 

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη η τελετή Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών. Ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην τελετή παρέστη ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο οποίος παρέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες Αξιωματικούς.

 

Αποφοίτησαν συνολικά 67 νέοι Αξιωματικοί Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Ψυχολογικού, Φαρμακευτικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 1 από την...