Διευθυντής Σπουδών

        Ο Αρχίατρος  Ευάγγελος Ν. Ψωμάς, με καταγωγή από τον Δομοκό Φθιώτιδας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Εισήχθη στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων το 1990. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία ονομάστηκε  Ανθυπίατρος στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 1997. 

       Εκπαιδεύτηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (1997-1998), στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νόσων Πεντέλης (1998) και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη (2000-2001). Κατά το διάστημα 2008-2011 και 2013-2019 υπηρέτησε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως ως επιμελητής Α΄ Παθολογικής Κλινικής, ως Υπεύθυνος Ιατρείου Γεωγραφικής Ιατρικής, ως Μέλος της Επιτροπής Απαλλαγών – Αναβολών του Γ΄ Σώματος Στρατού και ως Επιμελητής Τμήματος Λοιμώξεων.

          Είναι απόφοιτος της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού, της Σχολής Ειδικών Όπλων Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

         Κατέχει Δίπλωμα Management Διοίκησης  Ιατρικών και Νοσοκομειακών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Επιμορφωτικού Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δίπλωμα Σχολής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Τομέα Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και Διπλώματα A.T.L.S (Advance Trauma Life Support) και B.L.S. (Basic Life Support).

           Μιλά Αγγλικά και διαθέτει Πιστοποιητικό Γνώσης Πληροφορικής & Χειρισμού Η/Υ Unicert Primary (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π)

         Υπηρέτησε ως Αξιωματικός-Ιατρός-Εκπαιδευτής σε σειρά Μάχιμων Στρατιωτικών Μονάδων, Σχηματισμών και Κέντρων Εκπαίδευσης του Ελληνικού Στρατού (Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού  – 1997, Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του 9ου ΣΠ  – 1998, 181 ΜΚ/Β «HAWK» – 1998-2000) καθώς και στις Ειδικές Δυνάμεις (Κ.Ε.Α.Π.   –  2006-2008 ).

         Συμμετείχε ως ιατρός του ΑΘΗΝΑ 2004 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, στη Διοργάνωση και Υποστήριξη των Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων (2015-2016), καθώς και στην ενίσχυση με κλιμάκιο Στρατιωτικών  Ιατρών  Ειδικών  Παθολόγων  για την κάλυψη εκτάκτων ιατρικών αναγκών των Γενικών Νομαρχιακών Νοσοκομείων Κοζάνης – Πτολεμαίδας και Βέροιας – Νάουσας κατά το διάστημα 2016-2017.

          Κατά τη διάρκεια της φοιτήσεώς του στη Σχολή ως μαθητής, έλαβε τιμητική διάκριση για αρίστευση  στο ήθος και στα Στρατιωτικά Προσόντα ενώ ως αξιωματικός του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

         Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας στην Εσωτερική Παθολογία  το 2006 μετά  την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του:.

  • Στην Παθολογική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης  (2000 – 2001)
  • Στην Α’  Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» (2001-2006)

          Εξειδικεύτηκε στο αντικείμενο της Λοιμωξιολογίας κατά το διάστημα 2011-2013 στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ»

          Από το 2013 έως σήμερα συμμετέχει ενεργά στο κλινικό, ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο της Α’ Πανεπιστημιακής Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του ΑΠΘ με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη ως σύμβουλος σε θέματα Λοιμώξεων.

         Είναι υποψήφιος διδάκτορας ΑΠΘ.

         Έχει λάβει μέρος στη συγγραφή σειράς πανεπιστημιακών συγγραμμάτων της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και άρθρων δημοσιεύσεων στον ελληνικό και διεθνή  επιστημονικό τύπο και περιοδικά.

        Είναι μέλος συνδέσμων και εταιρειών:

  • Συνδέσμου Καταδρομών & Ιερολοχιτών Μακεδονίας
  • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νόσων
  • Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων
  • Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS
  • Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος
  • Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Βορείου Ελλάδος

         Είναι έγγαμος και έχει δύο τέκνα